Sublimaatiopainatus on huipputekninen yksilöintitapa, jossa väri painetaan tekniseen-, tai sekoitekankaan sisään hyödyntäen korkeaa lämpötilaa. Painotapaa voidaan hyödyntää myös moniin muihinkin erikoisvalmistettuihin tuotteisiin, kuten mukeihin ja metallisiin tauluihin. Tekstiilien materiaalista vähintään 50 % tulisi olla teknistä kangasta kuten polyesteria. Sublimaatiopainatusta varten kankaan tulee olla vaalea, koska väri painetaan kankaan sisään ja valkoista väriä ei tulosteta.

Sublimaatiopainatus voidaan tehdä valmistuotteisiin ja myös kokonaan räätälöitynä ennen ompelua moniin eri tuotteisiin. Valmistuotteita on todella paljon saatavilla, meiltäkin löytyy monta suosittua tuotetta, kuten mukeja, t-paitoja, hiirimattoja, palapelejä yms. Sublimaatiopainatus onnistuu myös esimerkiksi vaaleisiin pelipaitoihin. Valkoisiin paitoihin voidaan painaa laaja määrä värejä, mutta vaikka keltaisiin paitoihin hyvä tulos saadaan aikaiseksi mustalla värillä.

Räätälöidyt sublimaatiotuotteissa painatus tehdään melkeinpä aina valkoiseen kankaaseen ja sen jälkeen ommellaan valmiiksi tuotteeksi. Teknisiä kangaslaatuja on paljon saatavilla eri tuotteisiin sopiviksi. Näin saadaan melkeinpä täysin asiakkaan toivoma ulkoasu tuotteeseen. Esimerkkejä tuotteista: Pelipaidat moniin lajeihin, shortsit, kasvomaskit, tuubihuivit, pipot, fanihuivit yms. Tuotteen hinta sisältää kaikki painatukset, joten se on edullinen vaihtoehto, jos esim. pelipaidassa on paljon sponsorilogoja.

Sublimaatiotuotteiden plussat:

  • Melkein rajattomat mahdollisuudet
  • Painatus kestää koko yksilöidyn tuotteen eliniän, sillä se on osa materiaalia

Sublimaatiotuotteiden miinukset:

  • Vaatii enemmän tuotteiden suunnittelu saattaa olla työlästä, mutta mahdollisuus on käyttää myös valmiiksi suunniteltuja pohjia.
  • Toimitusaika monesti muita painatustekniikoita pidempi, 2-3 viikkoa vedoksen hyväksynnästä yleensä.

 

Search
Your cart is empty
Search