Tässä painatustavassa erikoisvalmisteinen leikkuri leikkaa printin kuvion ohuelle yksiväriselle kalvolle. Tämän jälkeen kalvon ylimääräiset osat poistetaan ja kuvio (logo, teksti, numero tms.) painetaan lämpöprässillä eri tuotteisiin. Ohuesta kalvosta käytetään montaa eri nimeä, kuten lämpösiirtopainatus, Kuumasiirtokalvo tai Flex-painatus. Kalvo muistuttaa hieman tavallista tarraa. Lämpösiirtopainatus on tänä päivänä jo perinteiseksi luokiteltava painatustekniikka, sillä se on ollut käytössä kymmeniä vuosia. Painettavat kalvot ovat vuosien saatossa kehittyneet kestämään selvästi paremmin kulutusta ja myös muuttuneet ohuemmiksi, sekä venyvimmiksi, mikä on lisännyt huomattavasti painetun tuotteen käyttömukavuutta. Yksivärisiä kalvoja on saatavilla laaja värivalikoima, jos halutaan painaa esim. jokin kuva tai moni värinen painatus, niin kuvio voidaan tulostaa valkoiseen kalvoon.

Kuvan pitää olla niin tarkka, että sitä suurennettaessa kuvan laatu ei heikkene. Paras tulos saadaan aikaiseksi vektorigrafiikalla, se sisältää leikkurille tarvittavat leikkuuviivat. Yleensä tallennusmuodot kuville on EPS, PDF tai AI. Tosin aina kuvia ei olla vektorisoitu, vaikka ne on tallennettu edellä mainittuun muotoon. Kuvion yksityiskohtien tulisi myös olla vähintään noin 2 mm leveitä.

Jos kuvasta ei ole vektoritiedostoa, niin on mahdollista saada se automaatti vektoroitua, jos kuva on oikein tarkka. Jos kuvan laatu on heikko, niin meiltä löytyy myös edullinen logon vektorointi palvelu.

Lämpösiirtopainatuksen plussat:

  • Voidaan toteuttaa nopeasti ja edullisesti monia erilaisia painatuksia, kuten nimet, numerot jne. Tämä painatustapa on hyvin suosittu urheiluvaatteissa, kuten pelipaidat, peliasut, verkkarit yms. Käytetään myös t-paidoissa, pipoissa ja lippiksissä.


Lämpösiirtopainatuksen miinukset:

  • Erittäin pienten yksityiskohtien painaminen on haastavaa jopa mahdotonta, koska ylimääräistä kalvoa ei pystytä poistamaan kuvion ympäriltä tai sisältä. Siinä tapauksessa painatukset joudutaan toteuttamaan painamalla kuviota ympäröivän taustavärin avulla.
  • Suuret kalvopainatukset esimerkiksi täysi kokoinen A4 tai A3 kuva tulostettuna valkoiselle kalvolle vaikuttavat painettavan kankaan joustavuuteen ja hengittävyyteen. Näin tuotteen käyttömukavuus saattaa kärsiä.
Search
Your cart is empty
Search